Hvordan fjerner jeg pletter på fliser?

Har du fliser i din bolig, er det vigtigt, at du passer godt på dem. Du bør sørge for at rengøre, vedligeholde og holde dine fliser pletfri. Ikke nok med at det sørger for, at dine fliser bliver ved med at være pæne, så er det også med til at bibeholde flisernes holdbarhed og værdi. Men hvordan fjerner du pletter fra dine fliser? Det kan du læse mere om her.

Sørg for at bruge den rette pletbehandling

Når det kommer til indendørsfliser, så får de typisk pletter fra drikkevarer, mærker fra sko og diverse fødevarer. Der er forskellige rengøringsmidler og tips, du kan bruge alt efter, hvilken type plet der er tale om. 

Derudover er det vigtigt at tænke over, hvilke fliser du har, da det også har en betydning for pletbehandlingen. Dog har mange fliser det til fælles, at de ikke har godt af syreholdige og kraftige rengøringsmidler, da de kan gå ind og ætse, ødelægge og misfarve fliserne. 

Fjern pletter på marmorfliser

Har du marmorfliser i din bolig, og er der kommet nogle pletter på fliserne? Så skal du lave en mild rengøringsblanding med varmt vand. Herefter skal du påføre blandingen på pletten med en blød klud eller svamp. Du skal nu lade blandingen sidde, så pletten opløses. Skrub forsigtigt på pletten med svampen eller kluden. Skyl derefter med rent vand. Slut af med at tørre godt af med en mikrofiberklud. Fjern pletter på marmor er altid en god idé, så dine marmorfliser holdes pæne og rene.